ale to juz perwa 
Zobacz jak bedzie po resecie. Nie powinno to mocno wplynac na efekt resetu.dj_bovorta napisał(a):Moje zdanie jest takie ze z mapy paliwa komputer kozysta jak jest w (ja to tak okresle)" trybie awaryjnym " byli jak komputer wykryl jakies bledy np sonda lamba sie uszkodzi wtedy komp wchodzi na tryb awaryjny i dawkuje paliwo zgodnie podsawowym wykresem zaladowanym do komputera,natomiast w czasie normalnej ekspulatacji dawkuje paliwo wedlug sygnalow z sondy lambda czujnika polozenia przepustnicy TPS i tak dalej ,wiec jezeli robimy reset twardy to ta mapa sie kasuje i wtedy wlasnie trzeba zrobic na nowo mape czyli wolne obroty i tak dalej jak opisane w temacie takie jest moje zdanie sugeruje sie tu szkoleniem odnosnie montazu instalcji gzowych (jak dobrze pamietam takto bylo z ta mapa paliwaale moze zle pamietam albo sie myle dla mnie to logiczne

Jacques napisał(a):Jak ktoś napisał: "im dluzej jezdzisz tym lepsza srednia moze wyliczyc komputer." To by znaczyło, że komputer niejako coraz wolniej reaguje (skoro im dłużej i jest brana pod uwagę średnia)
i cos tu sie nie zgadza
To tak jak z ludzka nauka. Mozesz byc dobrym teoretykiem ale dostajesz zadanie do rozwiazania i nie wiesz co zrobic bo w ksiazce tego nie było
Jacques napisał(a):Poza tym: jaki sens ma mieć "uczenie" go przy wyłączeniu wszystkich dodatkowych odbiorników prądu, skoro normalna eksploatacja odbywa się z ich wykorzystaniem (jak choćby światła od 1 kwietnia)?
Jacques napisał(a):Jeszcze nie jestem do końca przekonany
Jacques napisał(a):Oczywiście pomijam sytuacje, gdy RESET związany jest z kasowaniem jakichś błędów, bo ze względu na różne błędy może palić więcej, co jest naturalne.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości