mike napisał(a):szukałem ale teraz dużo trudniej znaleźć post bo od razu wyskakuje z opisem a spieszy mi sie, wiec jak się reguluje luzy zaworów , nie chodzi mi o szczeliny bo to znalazłem , tylko jak wyregulować te szczeliny?? nie robiłem tego nigdy ale jestem samouk i chciałbym wiedzieć przed zdjęciem pokrywy czy cos potrzebuje bo coś słyszałem o jakiś talerzykach albo coś w ten deseń a auta nie mogę odstawić na długo.

EasyRider napisał(a):bardzo bym ci odradzal samemu grzebac skoro jest zoltodziob.
EasyRider napisał(a):jedna nasadka i srubokret wystarczy
Zdejmiesz nasadke zeby dokrecic srubokretem i ci sie rozreguluje. Oczkowy do tego jest a nasadka do dokrecania na stałe.EasyRider napisał(a):Zeby ja przykrecic trzeba uzyc troszke sily

EasyRider napisał(a):uwazal bym z ta sila,
EasyRider napisał(a):cos mi puka, skuta
Nie wiem co ale stuka. Moze to wtryski a tylko wydaje sie ze to spod pokrywy... Bo niby co miałoby tak stukać? Co prawda zaczął mi troche olej chyba brac i troszke olejem smierdzi po daniu gazu ale nie wiem czy to od tego. Bo co tam moglo sie zepsuc? Masz jakies sugestie?EasyRider napisał(a):czesc
bardzo bym ci odradzal samemu grzebac skoro jest zoltodziob.
Konstrukcja rozrzadu, sterowanie zaworem nastepuje poprzez gwidzienke zaworowa.
Oczywiscie ze trzeba kluczy, w sumie jedna nasadka i srubokret wystarczy.
Nie pisze ci jaki zebys nie grzebal, dlaczego. Akurat w tych autach jest dosc porzadnie dociagnieta przeciwnakretka. Zeby ja przykrecic trzeba uzyc troszke sily, i tu calu problem. W tym momencie ramie dziala na zasadzie dzwigni, co powoduje skumulowanie sily na trzonku zaworu w konsekwencji moze spowodowac uszkodzenie zaworu, prowadnicy.W zwazku ztym zastanowil bym sie zebys to sam robil.
Wlasciwie robta co chceta.
pozdro
mike napisał(a):orginalnych uszczelek
mike napisał(a):do nich silikonu walic niebede

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości