Witam wszystkich w CRX kraków:)
Grupa Krakowskich CRX-maniaków

madej
Forumowicz

przez madej » 2007-06-07, 21:10

giscrx, a możemy sie jakoś dogadać zebym razem z wami tam podjechał? Bo właśnie jest potrzebny spec od hond i chętnie bym go posłuchał:). Można jakiś namiar tel na Ciebie? Odwdzięcze sie:)

Avia
Forumowicz

przez Avia » 2007-06-07, 22:04

ojj ten reksio z komisu AUTOASIA ( :rotfl2: ) dłuuugo dłuuugo tam stoi !!! jeżdż etamtędy codziennie DO i Z pracy to go widze .. raz przygladałam sie z bliska to było ponad miesiąc temu i powiem ze noo mieszane uczucia co do niego mam
ale wiecie jednak baba to baba i mogę sie bardzo mylic :P :P
a genmeralnie komis chyba dobry bo czesto widze że jest sporo nowo sprowadzonych autek .. i widać że sporo ich ubywa .. kiedyś byla śliczna niebieska soleczka ... chwilke postała ale znikła i już nei miałam co podziwiać :cry: :D :D

franko86krk
Forumowicz

przez franko86krk » 2007-06-08, 01:56

osobiscie podjechalbym swoja crx ale mam uczelnie :( powiem ci tak, dlugo tam jest, jest delikatnie zaniedbana, wnetrze syfiaste o silniku sie nie wypowiem poniewaz nie wiem - bita nie byla, przynajmniej jak wjechala do polski nie wiem jak w szwablandii. ogladnij przekalkuluj czy ci sie to oplaca... osobiscie dla mnie wiecej niz 4000 warta nie jest, ale jak kto woli. sadze ze jak mu pokazesz te 4tys i bedziesz zdecydowany to ja posci. tyle odemnie. pozdro

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-06-08, 09:57

masz fona na PW

[ Dodano: 2007-06-08, 21:08 ]
no i podjechaliśmy obczaić maleńką, i nie jest zła, ale cena jest za wysoka(dochodzą koszty opłat i jeżeli byłeś przed nami to chcesz chyba zamontować gaz), ale konkrety:
-nowy lakierek na aucie, nie wszędzie jednak jest dobrze nałożony
-zaczyna wychodzić na lewym tylnim błotniku rdza, ale można to jeszcze zrobić bez większych nakładów finansowych
-trochę woda leje się do bagażnika, ale nie wygląda na dużo
-to że jest bezwypadkowy to trochę naciągana teoria, ale nie jest źle bo miała lekko udeżony tył(blenda pęknięta i nie chciało się jej wymienenić i na końcch zderzaka przy błotniku widać ślady "zjechania" zderzaka i lekko rozerwany z lewej strony), ponoć jeździła nim kobieta więc stawiam że przy cofaniu gdzieś przywaliła
-silnik ładnie chodzi, nie tłucze się, odaplił prawie od kopa(komisiaże twierdzili że nie odpali)
-silnik delikatnie poci się przy wałku rozrządu, ale da się jeździć
-to że jest syf w środku to nie jest problem, bo można przeparać auto i będzie git
-przy brudzony silnik od kurzu po polerce, ale ogólnie jest pod maską czysto
- przebieg jak jest nie kręcony licznik to jest całkiem spoko 124 tysie z groszami
-nie miałem przyjemności się przejechać więc o zawiasie nie wiem nic, to by trzeba sprawdzić na kanale i przy okazju podłoge w jakim jest stanie

pozdsumowywując
autko w niezłym stanie, na pierwszy rzut oka nie trzeba dokładać kasy prócz zrobienia tego błotnika z tyłu, nie mowie tu p opłatach i gazie, cena to 6000 tysi do negocjacji, zejdziesz max na 5500 + ok 1500 opłaty + gaz 1600-1800, za te pieniądze kupisz coś dobrego na poskich blachach i z gazem

to tyle.

ps. komisiaż próbował mi wmówić, że to VTec :poklony: :rotfl2:
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

madej
Forumowicz

przez madej » 2007-06-09, 01:13

ogromne dzieki za pofatygowanie się tam:) probowałem sprawdzić forum ale byłem w domu w Busku Zdroju a tam mam radiówke i nie zawsze to działa, a zwłaszcza wtedy gdy jest najbardziej potrzebna to nie działa. Nie byłem w komisie bo nie zdążyłem. Teraz dopiero wróciłem z pracy. Jutro też raczej nie będe miał czasu bo pracuje, może w niedziele będą mieli otwarte to podskocze tam. Tylko troche dziwne że piszesz o 6 000zł bo w ogłoszeniu było napisane 5000zł. jeśli jest w dobrym stanie to max 4500zł moznaby dać za to, gaz uda się załatwić po kosztach z wbiciem w dowód (kolega ma uprawnienia do montażu:)).
Byłem rano w PZU, bo tam miałem OC przez ponad 5 lat bezszkodowo na motorower, ale niestety już teraz zniżki nie przechodzą w żadnej ubezpieczalni. Chciałem kupić na siebie samochód...ale dech mi zaparło jak usłyszałem że mam na dzieńdobry zapłacić za OC 1850zł i w związku z tym będe musiał kupić rexa ( o ile znajde) na ojca i ja jako współwłaściciel, wtedy OC samopomocy wyniesie 360zł.

jeszcze raz dzięki za pomoc:)

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-06-09, 06:21

na kartce była cena 6000tysi, chyba że źle widziałem
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

madej
Forumowicz

przez madej » 2007-06-12, 09:29

Hey

Byłem w tym komisie zobaczyć tego czerwonego rexa, droga z agh i spowrotem zajęła mi 2,5 godziny!! ehh te korki potworki:/. Ogólnie samochód całkiem niezły, cena 6000zł to jest cena z opłatami:), dałoby sie utargować bo już długo stoi u nich. Jestem w miare pozytywnie nastawiony, tak jak napisał giscrx silnik w miare suchy, ale poci sie pod głowicą, delikatnie ale jednak. Aku miał słaby, odpalił resztkami sił, ale może obrócił z 3 razy silnikiem i zaskoczył, po odpaleniu ładnie pracuje silnik. W środku też ok, tylko pokrowiec tylnego siedzenia podarty. Termin zakupu oddalony na jakoś za tydzień, może półtora tygodnia ze względu na sesji i związany z tym brak czasu:(.
Już sie nie moge doczekać swojego rexa:D

gero
Forumowicz

przez gero » 2007-06-12, 14:54

ciekawy jestem czyją ceerke oglądałes w limanowej zadnej na ulicach limanowej nie wiedze oprócz swojej i kamila . to co oglądałes to musi byc ruina bo nią nikt po drodze w limanowej nie jeżdzi :rotfl: mam nadzieje ze nie byłeś oglądnąc crx w łososinie górnej koło limanowej ta która juz prawie cała zgniła :D

[ Dodano: 2007-06-12, 14:56 ]
jest jedna do spylenia w łapanowie ale silnik jest zajechany ale pozostałe zeczy oki mozna sie nią poruszac ale kpci niemiłosiernie silnik d16z5 i z tego co wiem jest instalacja gazowa
GERO

edos22
Forumowicz

przez edos22 » 2007-06-12, 22:33

madej napisał(a):Hey

Byłem w tym komisie zobaczyć tego czerwonego rexa, droga z agh i spowrotem zajęła mi 2,5 godziny!! ehh te korki potworki:/. Ogólnie samochód całkiem niezły, cena 6000zł to jest cena z opłatami:), dałoby sie utargować bo już długo stoi u nich. Jestem w miare pozytywnie nastawiony, tak jak napisał giscrx silnik w miare suchy, ale poci sie pod głowicą, delikatnie ale jednak. Aku miał słaby, odpalił resztkami sił, ale może obrócił z 3 razy silnikiem i zaskoczył, po odpaleniu ładnie pracuje silnik. W środku też ok, tylko pokrowiec tylnego siedzenia podarty. Termin zakupu oddalony na jakoś za tydzień, może półtora tygodnia ze względu na sesji i związany z tym brak czasu:(.
Już sie nie moge doczekać swojego rexa:D

no spoko chodzi ci o tego rexa co stoi yam w okloicach rybitw a na przeciwko jest zakład lakierniczy ??? jak tak to sobie żartów nie rób przecież to jest shit i warte co najwyżej z 3 tyś

[ Dodano: 2007-06-12, 22:35 ]
koniu napisał(a):To samochod edosa...jednego z forumowiczów :) Z tego co pisał na forum to ciągle wymieniał w nim silniki czy skrzynie

Ja bym sobie kupil takie coś jakbym mial wolne 6 tys zł
http://moto.allegro.pl/item198833403_ci ... eleon.html

nie jednemu crxowi dalbys popalic :]

Koniu jak się nie znasz lub nie czytasz to mój trzeci już rex także w tym skrzyni nie ruszałem,jedynie kapitalny silnika,- a chocby i nawet to jestem mechanikiem i krzywdy bym mu nie zrobił...
edos off road & streetfighter team

madej
Forumowicz

przez madej » 2007-06-13, 10:28

no spoko chodzi ci o tego rexa co stoi yam w okloicach rybitw a na przeciwko jest zakład lakierniczy ??? jak tak to sobie żartów nie rób przecież to jest shit i warte co najwyżej z 3 tyś

Nie mam zbyt dużego rozeznania w temacie crxów, z tych co oglądałem w małopolskim to ten czerwony rex z rybitw (właśnie tam też mają warsztat lakierniczy itp) wypada najlepiej jeśli chodzi o stosunek cena do jakości, tak na pierwszy rzut oka nie jest źle. Nie jeździłem nim bo były korki jak skur....., a byłem tak tylko ogólnie zobaczyć co jest. Wiadomo że przed kupnem musze dokładnie sprawdzić, wskoczyć z nim na podnośnik, dać mu porządnie po dupie itp.

Edos, a tak wogóle to czemu uważasz że ten czerwony rex to złom?
Jak masz do sprzedania to jak bede miał czas to przedzwonie i umówimy sie na oglądnięcie tego, ale tak troche nie pasi mi rocznik 88:/, bo teraz jeżdże favoritką 89r (ale grudzień) i wolałbym coś chociaż odrobinke młodszego:D, tak w imie zasad.

Jak możesz to napisz co robiłeś przy kapitalce silnika.

wiadomość z ostatniej chwili

Przedwczoraj oglądałem tego rexa czerwonego, jak pisałęm facet mówił że za 5500zł z opłatami by puścił, a tu jest już ogłoszenie na otomoto http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2865550 i już jest cena 5600zł, z tym że w opisie napisane że cena nie zawiera opłat...ehh ci handlarze, umyli i myślą że wartość skoczyła.

edos22
Forumowicz

przez edos22 » 2007-06-13, 14:37

nom to jest dokładnie ten przecież to jest syf jakich mało lany ma cały bok jeden i drugi !co ty nie widziałeś tych pęknięc szpachli na lewym tyle a klapa jak lezy krzywo to masakra,popatrz na prawą stroną od przodu jak tylnie koło całkiem inaczej jest do przedniego i poruwnaj jedną strone z drugą a co najlepsze to jak otworzysz maske to od przodu cała podłużnica az po kielich ma zajebiscie swierzy lakier i jeszcze tak malnięte od lepca,ja bym sie nic nie odezwał jak by było lane i dobrze zrobione ale tam to jeszt fuszera jak hu... i obstukaj go ile szpachli a najlepiej słupki przednie :rotfl2: , silnik jest oki nie powiem choc dziwne ze przed odpałem z głupia sprawdziłem wode i mówie tym mośkom żeby dolali a brakowało z 2litry,goscie pojecia nie mają i któreś drzwi opadały ale tak zajebiscie,generalnie to auto jest warte połowe czego chcą a oglądnołem je dokładnie także odradzam a tablice nie sa z tego auta i wogóle ma nieważny od dawna przegląd w niemczech

madej
Forumowicz

przez madej » 2007-06-13, 23:56

Szczerze mówiąc jakoś nie zwróciłem uwagi na tak istotne rzeczy, sprawdziłem tak na oko i ucho silnik, obaczaiłem delikatnie na około i tyle tego było. Dzięki że napisałeś o tym, ale jakoś dziwne że mi się ta popękana szpachla w oczy nie rzuciła, no ale może naprawili to bo przecież mają warsztat lakierniczy...

Pomału trace nadzieje na zakup crx bo nie moge nic satysfakcjonującego znaleźć, szlag mnie trafia, bo jak jest normalna cena jak za 20 letni samochód to znowu padlina, a jak jest niezły to krzyczą jak cholera wie za co. Też troche mnie zniechęca taki fakt, że te samochódy stają sie mało chodliwe....a co za tym idzie moge mieć problem ze sprzedaża później.
Jeszcze bede troche wertował ogłoszenia, ale już mi sie koncepcja zmienia na solke po wakacjach, bo prace mam dobrą więc po wakacjach jakaś ładna soleczka powinna być w zasięgu portfela:) oczywiście z 1,6 Vtec 160KM a póki co popyt na solki jest duży no i ceny też spadają.

edos22
Forumowicz

przez edos22 » 2007-06-15, 15:15

nom sprzedac rexa ciężko a zwłaszcza z moim rocznikiem jak bym miał z 91 r to bym bez kitu z 9 tysiaków krzyczał qrde

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-06-15, 16:36

edos22, ja mam z 93' !!! ciekawe ile ja bym krzyczał ;)

edos22
Forumowicz

przez edos22 » 2007-06-17, 09:31

hmmmm no tak stan jest dośc ważny ... ;)

Poprzednia strona   Następna strona