ale kilka osob tutaj ze stolcami twierdzilo, ze amorki sa jak na te koszta calkiem calkiem bo nie sa za twarde a jest regulacja wysokosci i ktos tam pare tys przekulal i mowil ze duzo lepsze niz seria i na nasze drogi nie szkoda bo tanie a sprawdza sie i na codzien i jak czasem smigniesz gdzies, pewnie ze nie ma co cudow wymagac i pod permanentnym obciazeniem by sie szybko wysraly ale jak sie szuka czegos pod performance to trzeba placic a z kolei wydawac 3kpln na podstawowa zawieche teina po to zeby na niej jezdzic po miescie do pracy czy na uczelnie i sie pochwalic kolegom to jest troche smieszne jak na nasze warunki
ale przeciez tyl masz na ucho mocowany nie? to to i tak nie podejdzie do stolca przynajmniej to co jest na zdjeciu bo i sprezyny inne, mnie to na zdjeciu wyglada jak do civica 2001-
testowane na torze jak i na drodze według mnie jest ok ale ostatnio jeździłem na KONI ten najtańszy model troszkę lepiej z twardością, ja musze jeszcze wymienić sprężyny bo te no name sa do bani
jak ktos chce cos jeszcze wiedzieć niech pyta postaram sie odpowiedzieć
bo juz przejechałem z 10tys km na tym zawieszeniu
rozeszły i plan upadł[/center]Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
miały wszelkie TUV itp 
wiec niedawno kupilem taki komplet do ed9 (z venom24.pl, nawet dodaja naklejke na auto, hahaha, moge Ci moja dac
)... tak jak pisza chlopaki to gt cupline czy technix czy nazwij to jak chcesz
regulacja wysokosci jest tylko na tyl, 3 rowki i pierscien... pierwsza przejezdzka po wymianie?? wg mnie porazka
bylo twardo jak na pretach, auto (dupa) podskakiwala niemilosiernie... pewnie gdybym przejechal po zapalce to tez bym to poczul... teraz juz troszke przejechalem, ale malo, moze hmm... z 300 km ale nie sadze, pewnie mniej i jest troszke lepiej
ulozylo sie ale jeszcze momentami kregoslup zaboli
moze to byc tez spowodowane tym, ze ed9 ma zajebiaszczo lekka dupe i na sprezynach z dlugopisu by podskakiwal
nie wiem co moge jeszcze napisac, hmm na pewno wyjdzie taniej niz gdybys chcial zakladac to na KYB + jakies springi, nawet jamex'y... tylko jak dlugo to taniej bedzie 
poza tym, moze akurat u mnie sa tak lewe drogi, ze szok
na rownym jedzie sie fajnie
no i teraz sie troszke ulozylo (mam nadzieje, ze ulozy sie bardziej) no i jest znosnie, choc czasem mnie to denerwuje, po prostu chyba potrzebuje wiekszego komfortu
wczesniej mialem h&r, mysle, ze kolo -60 mm, ale juz z duzo wiekszym przebiegiem no i powiem, ze bylo spoko wiec licze na to, ze te tez dadza rade 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość