Wasza opinia na temat mini zestawu nitro

atom1
Moderator

przez atom1 » 2008-04-13, 22:48

bylo bylo o tym gdzies suchy to wtryskiwacz w dolot i smiga cos ala wtryski do tubo w gms miesza sie z tlenem, a mokry to oddzielny wtryskiwacz w kolektor (cos jak sekwencja lpg)

na moje 20 koni to o d podetrzec;) ja bym w to nie inwestowal, naprawde lepiej zainwestowac te kase w cos innego, bo ile taki zestaw bedzie na gotowo?
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

TYPE-R
Forumowicz

przez TYPE-R » 2008-04-13, 23:15

Tak jak pisze atomista. Mokre nitro jest ok, nie ma ryzyka. Suche nitro potrafi strzelić w dolot, a wtedy gud baj maj dir endżin.
MYŚLĘ, ŻE POMOGŁEM :ok:

Morti
Forumowicz

przez Morti » 2008-04-14, 00:04

darek AMS napisał(a):
Morti napisał(a):bo jeździłem autkiem z nitro i było naprawdę przyjemnie. Silnik żył bez problemu. Strzał był 50 KM.
W jakim aucie ?

Civic

gruby126p1

Tak w skrócie w suchym wtryskujesz sam podtlenek, w mokrym wtryskujesz podtlenek i dodatkowe paliwo osobnym wtryskiwaczem.

TYPE-R

Sorki, czegoś nie jarze, strzał w dolot to ci może zrobić LPG jak sie odpali mieszanka w dolocie, a czym ty chcesz strzelić w dolocie w którym znajduje się niepalna mieszanka?????
1gen - liczy się klimat;)

Obrazek

TYPE-R
Forumowicz

przez TYPE-R » 2008-04-14, 00:18

Podtlenek jest niepalny tylko kiedy jest nieużywany. Wtryskiwany podtlenek osadza sie na ściankach dolotu, gdyz jest zimny ( i osadza sie na cieplejszym ). I tak sie osadza, az osadzi sie nie tam gdzie trzeba i mamy backfire. Dlatego lepszy jest mokra instalacja. Albo conajmniej tryskanie gdzieś w pizdu daleko od przepustnicy, żeby gaz mógł sie dobrze wymieszać z powietrzem.

Morti
Forumowicz

przez Morti » 2008-04-14, 00:18

Walter napisał(a):Morti
i wszystko jasne, wcześniej nie pisałeś że to na ćwiartkę :)

Jestem "na papierze" 0,5 s wolniejszy od twojego EE8, wiesz jak to boli?? :rotfl2:

[ Dodano: 2008-04-14, 00:25 ]
TYPE-R napisał(a):Podtlenek jest niepalny tylko kiedy jest nieużywany. Wtryskiwany podtlenek osadza sie na ściankach dolotu, gdyz jest zimny ( i osadza sie na cieplejszym ). I tak sie osadza, az osadzi sie nie tam gdzie trzeba i mamy backfire. Dlatego lepszy jest mokra instalacja. Albo conajmniej tryskanie gdzieś w pizdu daleko od przepustnicy, żeby gaz mógł sie dobrze wymieszać z powietrzem.

Co się osadzi?? tlen czy azot?? podtlenek jest NIEPALNY w normalnej panującej w okolicach silnika temperaturze, a w temperaturze bardzo wysokiej czyli np. w cylindrze rozpada się na tlen i azot, i zgadnij? dalej sam w sobie jest NIEPALNY. Nie mam pojęcia czym ty chcesz strzelać w tym dolocie.

Obrazek

miska
Forumowicz

przez miska » 2008-04-14, 07:27

Morti napisał(a):
Walter napisał(a):Morti
i wszystko jasne, wcześniej nie pisałeś że to na ćwiartkę :)

Jestem "na papierze" 0,5 s wolniejszy od twojego EE8, wiesz jak to boli?? :rotfl2:

[ Dodano: 2008-04-14, 00:25 ]
TYPE-R napisał(a):Podtlenek jest niepalny tylko kiedy jest nieużywany. Wtryskiwany podtlenek osadza sie na ściankach dolotu, gdyz jest zimny ( i osadza sie na cieplejszym ). I tak sie osadza, az osadzi sie nie tam gdzie trzeba i mamy backfire. Dlatego lepszy jest mokra instalacja. Albo conajmniej tryskanie gdzieś w pizdu daleko od przepustnicy, żeby gaz mógł sie dobrze wymieszać z powietrzem.

Co się osadzi?? tlen czy azot?? podtlenek jest NIEPALNY w normalnej panującej w okolicach silnika temperaturze, a w temperaturze bardzo wysokiej czyli np. w cylindrze rozpada się na tlen i azot, i zgadnij? dalej sam w sobie jest NIEPALNY. Nie mam pojęcia czym ty chcesz strzelać w tym dolocie.

sam podtlenek azotu jest nie palny ale jest utleniaczem więc wszystko co jest nie palne robi się w jego obecności PALNE. Więc wystarczy zaoliwiona przepustnica - trochę ciepła - i bummm

TYPE-R
Forumowicz

przez TYPE-R » 2008-04-14, 09:31

Morti napisał(a):[ Dodano: 2008-04-14, 00:25 ]

Poczytaj o zjawisku detonacji powrotnej, czyli backfire - jak już wspomniałem.

Morti
Forumowicz

przez Morti » 2008-04-14, 09:43

miska napisał(a):sam podtlenek azotu jest nie palny ale jest utleniaczem więc wszystko co jest nie palne robi się w jego obecności PALNE. Więc wystarczy zaoliwiona przepustnica - trochę ciepła - i bummm

:rotfl:

TYPE-R - wiem co to jest backfire ale przy typowym użyciu nitro nie ma takiej możliwości żeby to się wydarzyło. Przeanalizuj sobie to zjawisko jeszcze raz w kontekście ćwiartki i nisko wysterowanego strzału.

Obrazek

TYPE-R
Forumowicz

przez TYPE-R » 2008-04-14, 10:00

Na ćwiartke tragedii nie ma, ale i tak jest ryzyko. A po co ryzykować jak można dołożyć kilka setek i mieć mokry zestaw. W większosci przypadków chcąc zaoszczędzić, płaci się dwa razy.

Morti
Forumowicz

przez Morti » 2008-04-14, 11:09

Nie chodzi o oszczędzanie tylko o sensowność podania dodatkowego paliwa przy tak małym przyroście mocy.

Obrazek

APOL
Forumowicz

przez APOL » 2008-04-14, 14:16

Morti napisał(a):sensowność podania dodatkowego paliwa przy tak małym przyroście mocy

dokładnie
spróbujcie zrobić dodatkowe 20 koni z d serii mając już 146
osraj się a nie daj się

Poprzednia strona