Brak pomysłów co dalej robić... Miekki pedał

Posty: 137   •   Strona 6 z 10   •   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
BzN

przez BzN » 2008-04-28, 16:39

Zapytaj jak możesz , bo Baca już od zmysłów zaczyna odchodzic i wcale mu sie nie dziwie.. Wiem jak to jest ,mam ten sam problem ze sprzeglem do B16 ... ;( ale mamy rozeznanie w cenach , czyli po taniosci ne bedzie. szukalem w pracy zamiennikow ,ale nie ma zupelnie nic w kraju w chwili obecnej.. mysle Panowie ,ze nie szykuje nam sie tutaj lekki temat ,ale pomzemy Ci Baca jak tylko bedziemy mogli.. :)

TYPE-R
Forumowicz

przez TYPE-R » 2008-04-28, 16:56

Tylko jak bedzie kto chciał ta pompe, to czas mnie ogranicza, bo kolega jest w Porto tylko do konca tygodnia.
MYŚLĘ, ŻE POMOGŁEM :ok:

BzN

przez BzN » 2008-04-28, 17:08

Ścignę Bacę , niech sie decyduje.. :razz:

dymek1988
Forumowicz

przez dymek1988 » 2008-04-28, 18:12

BzN, :ok: niech decyduje :)
..::Dymek1988 ::..
ED9 B16A2

Virus12 jest ciągle z nami i się śmieje :x

saper72
Forumowicz

przez saper72 » 2008-04-28, 19:01

Krótki pytanie Panowie.
Chcę wymienić klocki z tyłu, czy te jeb..ne tłoczki się wkręca czy coś źle zrozumiałem.
Za cholerę nie mogę wcisnąć tłoczka tak aby weszły mi nowe klocki, jutro jak się wkur... to wezmę te nowe klocki na szlifierkę chyba.

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2008-04-28, 19:36

tłoczki tylne się wkręca.

A Ty bacuś jak nie masz hajsu to kup używkę od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy i tyle...
:O

Ali-En
Forumowicz

przez Ali-En » 2008-04-28, 20:40

No prosze, co to sie tutaj wyrabia .... Wypowiem sie tylko raz i nie bede wiecej smiecil tego tematu.
BzN: takie herezje prawisz ze rece opadaja. Pierwszy raz przy kupnie to auto ogladales? W zyciu za nim/w nim nie siedziales? Nigdy go nie prowadziles? Wciskalem Ci to auto na sile? Sam do mnie przyszedles po nie. W auto wrzucalem kazdy swoj grosz, w cholera czasu i serca! I wrzucil bym jeszcze troche bo nie skonczylem tego auta. Tak tylko co wieksze kwoty wrzuce: nowe kola, opony sruby zabezpieczajace okolo 3 tys, kompletnie odnowiona buda 4 tys, fotele z pasami (ktorych nawet sam nie potrafisz zalozyc, 4 srobki) 1300 zl, nowki brembo max z klockami zaraz przed sprzedaza zalozone, nie wspomne o pasku, napinaczu, pompie wody, czesc filtrow i uszczelek. Raz w zyciu tyle kasy trzymales w reku (jak kupowales je) ile ja w to auto wrzucilem. Sprzeglo bylo do wymiany, wiedziales o tym. Ale spokojnie pol roku jeszcze by na nim mozna bylo pojezdzic jezeli umie sie operowac lewa noga. To nie jest spiek ani metalowe sprzeglo ze sa tylko dwie pozycje, 0 i 1. Spalanie oleju? Jasne, bylo, znikome. Za kazdym razem dolwal ten sam mechanik ktorego zreszta znasz. Moze opowiesz jak to odjezdzales od niego po calonocnym staniu na dworze i na dzien dobry do odcinki pociagneles? Dbaj tak dalej o samochod.
Jezeli bacus mialby cos do mnie to chyba sam by sie odezwal? Nie potrzebuje adwokata. Jak z nim rozmawialem to zadnych pretensji nie mial.
Moze wspomnimy o szyberdachu? Byl laminat o ktorym wiedziales ze jest do wymiany bo sie unosi przy wyzszych predkosciach i moze zrobic "kuku". Dostales ode mnie igla szyber zakupiony z jakies poltora tygodnia przed tym jak sprzedalem auto. I co zrobiles? Leciales po autostradzie i szyber odlecial. Pewnie, bo pojecie o samochodach masz takie ze wiesz godzie jest stacyjka i wlew!! No przepraszam, potrafisz wrzucic zeton na myjke jeszcze!!
Kazdego dnia zaluje ze sprzedalem auto Tobie!
I ty mnie od oszustow wyzywasz! Przypomnij sobie swoje ED9 z tona szpachli ze wystawala 2 cm za swiatla tylne, na zawieszeniu z "big foota" itd i tp. Sprzedales "frajerowi" po ciemku.
Zal mi Ciebie, bo kurde bronilem Cie jak sie z Ciebie nabijali za to jak jezdzisz i jak gowno wiesz o samochodach. W opolskim swiatku tuningowym juz sie nie pojawiaj bo nikt sie za Toba juz tam nie wstawi.
SAJONARA!!
ED9 "Mała Czarna" -> sprzedana
EE8 "AliGator" -> sprzedany
MB C36 AMG "Black Widow" -> sprzedana
Nissan Sunny GTI-R "Szatan"

bacus0086
Forumowicz

przez bacus0086 » 2008-04-28, 22:04

Iron man napisał(a):tłoczki tylne się wkręca.

A Ty bacuś jak nie masz hajsu to kup używkę od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy i tyle...

Pieniążki mam :)

TYPER podaj mi prosze na priva dokladna cene razem z, przesylka i czy topasi do mnie? ED9 D16Z5 91 po lifcie? POZDRO jutro dam ci znac czy biore z miejsca....

PS... Chłopaki przestancie sie klucic tutaj :(
ED9 146KM
:diabelek:

The Power Of Dreams - HONDA

BzN

przez BzN » 2008-04-28, 22:20

Ali-En napisał(a):No prosze, co to sie tutaj wyrabia .... Wypowiem sie tylko raz i nie bede wiecej smiecil tego tematu.
BzN: takie herezje prawisz ze rece opadaja. Pierwszy raz przy kupnie to auto ogladales? W zyciu za nim/w nim nie siedziales? Nigdy go nie prowadziles? Wciskalem Ci to auto na sile? Sam do mnie przyszedles po nie. W auto wrzucalem kazdy swoj grosz, w cholera czasu i serca! I wrzucil bym jeszcze troche bo nie skonczylem tego auta. Tak tylko co wieksze kwoty wrzuce: nowe kola, opony sruby zabezpieczajace okolo 3 tys, kompletnie odnowiona buda 4 tys, fotele z pasami (ktorych nawet sam nie potrafisz zalozyc, 4 srobki) 1300 zl, nowki brembo max z klockami zaraz przed sprzedaza zalozone, nie wspomne o pasku, napinaczu, pompie wody, czesc filtrow i uszczelek. Raz w zyciu tyle kasy trzymales w reku (jak kupowales je) ile ja w to auto wrzucilem. Sprzeglo bylo do wymiany, wiedziales o tym. Ale spokojnie pol roku jeszcze by na nim mozna bylo pojezdzic jezeli umie sie operowac lewa noga. To nie jest spiek ani metalowe sprzeglo ze sa tylko dwie pozycje, 0 i 1. Spalanie oleju? Jasne, bylo, znikome. Za kazdym razem dolwal ten sam mechanik ktorego zreszta znasz. Moze opowiesz jak to odjezdzales od niego po calonocnym staniu na dworze i na dzien dobry do odcinki pociagneles? Dbaj tak dalej o samochod.
Jezeli bacus mialby cos do mnie to chyba sam by sie odezwal? Nie potrzebuje adwokata. Jak z nim rozmawialem to zadnych pretensji nie mial.
Moze wspomnimy o szyberdachu? Byl laminat o ktorym wiedziales ze jest do wymiany bo sie unosi przy wyzszych predkosciach i moze zrobic "kuku". Dostales ode mnie igla szyber zakupiony z jakies poltora tygodnia przed tym jak sprzedalem auto. I co zrobiles? Leciales po autostradzie i szyber odlecial. Pewnie, bo pojecie o samochodach masz takie ze wiesz godzie jest stacyjka i wlew!! No przepraszam, potrafisz wrzucic zeton na myjke jeszcze!!
Kazdego dnia zaluje ze sprzedalem auto Tobie!
I ty mnie od oszustow wyzywasz! Przypomnij sobie swoje ED9 z tona szpachli ze wystawala 2 cm za swiatla tylne, na zawieszeniu z "big foota" itd i tp. Sprzedales "frajerowi" po ciemku.
Zal mi Ciebie, bo kurde bronilem Cie jak sie z Ciebie nabijali za to jak jezdzisz i jak gowno wiesz o samochodach. W opolskim swiatku tuningowym juz sie nie pojawiaj bo nikt sie za Toba juz tam nie wstawi.
SAJONARA!!

I myślę ,że to tyle na temat...

W Bacy samochód też włożyłes tyle serca?? Dobrze ,ze sie chlopak nie zabił..

[ Dodano: 2008-04-28, 22:23 ]
P.S i skonczmy na tym ,ze ja jeszce nia do odcinki nie lecialem , Ty natomiast na mokrym asfalcie w miejscu tak..

[ Dodano: 2008-04-28, 22:38 ]
A wkwestii tego kto jechal po mnie i kto po Tobie to kazdy jechal po kazdym ,wiec nie traktuj tematu JIM Squadu wybiorczo , bo doskonale sam wiesz jak jest ..

atom1
Moderator

przez atom1 » 2008-04-28, 23:30

to jest przegiecie- chwile mnie nie ma i juz syf, ciekaw jestem tej pompy.. zobaczymy co z tego wyjdzie, takze niech pisza na temat bo bede zly :diabelek: :rotfl2:
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

dymek1988
Forumowicz

przez dymek1988 » 2008-04-30, 16:48

to ja tez mam pytanko reczny trzyma w miare lecz pedal jest miekki jak cholera tylko przy koncowce blokuje KOLO wiec wychodzi na to ze uklad jest zapowietrzony mam rozumiec??
kupilem zestaw naprawczy do pompy bo stare uszczelki juz byly padniete.

[ Dodano: 2008-04-30, 16:49 ]
to ja tez mam pytanko reczny trzyma w miare lecz pedal jest miekki jak cholera tylko przy koncowce blokuje KOLO wiec wychodzi na to ze uklad jest zapowietrzony mam rozumiec??
kupilem zestaw naprawczy do pompy bo stare uszczelki juz byly padniete.

aha przed wymiana plynu hamulcowego bylo wsio ok z przednimi ale teraz sie zjeba** :nieok:

jakies rady?
ED9 B16A2

BzN

przez BzN » 2008-04-30, 17:00

Na 95% masz zapowietrzony układ. Bez histerii :)

bacus0086
Forumowicz

przez bacus0086 » 2008-04-30, 20:35

TYPER dzieki serdecznie za pomoc ale dzis udalo mi sie dostac pompe za 250zl nowke z JC wiec niestety podziekuje ci! :( ale naprawde jestem cholernie wdzieczny za pomoc... co do ciebie DYMEK to zapowietrzony na bank... :) co do reszty to zaloze pompe po jutrze bo czas mi nie pozwala i zobaczymy co i jak bedzie :( POZDRO CHLOPAKI :*
ED9 146KM
:diabelek:

The Power Of Dreams - HONDA

dymek1988
Forumowicz

przez dymek1988 » 2008-04-30, 20:50

BzN, bacus0086, tak tez myslalem jutro sie biore konkretnie za to :ok:

a Tobie bacus0086, zycze powodzenia oby zadzialalo :) :ok:
ED9 B16A2

bacus0086