Ja po prostu zmieniłem zegary, zapłaciłem 350zł za liczniki od ek4, a podpięcie ich to nie jest wielki problem.
Inna sprawa, że na B16A jest wyżej odcinka więc nie wiem czy stare by przypadkiem nie przekłamywały.
Co kto lubi, robiac kompa ustawiasz shiftlight w check`u, wiec generalnie wisi Ci to co mówi obrotek, a jak chcesz moc podczas wyscigu bezpiecznie sprawdzac ile masz obrotów, to sie powinno zamoncic zewnetrzny.
co do rzeczy potrzebnych do tego to na hondatech oprócz czujnika VSS ja widzę jakąś zmianę wyskalowania czujnika temperatury wody i tylko tyle żadnych dodatkowych gratów niema
Bonczek,
wkładając y21 możesz zostawić wszystko na lince , bo czujnik VSS ten który w y21 jest w skrzyni , w L3 jest w liczniku , pytanie czy zamiast czujnika vss da się wkręcić przekładnię od linki
Kaspol, na moje trzeba zalozyc inny czujnik w bloku, w zegarach jest tylko odczyt, a w czujniku termistor.. i dziala na zasadzie rezystancji..trzeba by dac poprostu taki jak jest w s2000 i tyle
atom1 napisał(a):trzeba by dac poprostu taki jak jest w s2000 i tyle
No nie bardzo bo to ten sam problem co u mnie gdzie mam zegary z ATR. Tam po prostu zegar temperatury sterowany jest przez ECU a nie bezpośrednim sygnałem z czujnika.
Generalnie wszystko dziala na zasadzie podlaczenia odpowiednich kabelkow w odpowiednie miejsca, jak ktos ma predkosciomierz na linke musi zalozyc impulsator i zrobic wiazke.
Na dodatek trzeba robic moda do czujnika temperatury i przeskalowac predkosciomierz bo w s2000 dziala inaczej niz w innych hondach.
Na hondatech goscie zrobili to uzywajac tzw speedo healer v4 dostepny na allegro za okolo 300-400zl + jakies ustrojstwo do czujnika temperatury.
Padl mi licznik w solu i powaznie sie zastanawiam nad zamontowaniem zegarow z s2000, zwlaszcza ze znalazlem takie zegary z wiazka za £60 jesli sie zdecyduje na moda to wrzuce instrukcje z fotami na forum.
Pozdro!