Witam w lato miałem zalozone nowe zawieszneie Kayaby AGX + sprezyny od teina i po jakims czasie autko bardziej siedzi od mojej strony kierowcy zadko wole pasazerów czyzby to miało jakis wplyw? czy gdzies indziej szukac problemu
Mogła się sprężyna przemieścić/podwiesić i samochód stoi nierówno, sprawdź czy sprężyny siedzą dobrze w gniazdach
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
no wąłsnie głownie to lewy przodek jak wjade na dziure slychac jak by takie skrzypienie:/ od czasu do czasu czasem jest okej ale czasem dziwnie skrzypi:/ niewiem co mzoe byc powodem.
mogła się sprężyna przesunąć w kielichu i skrzypi, podnieś auto z tej strony, gdzie skrzypi i ręką ustaw sprężynę tak, żeby weszła w gniazdo dokładnie, z góry i z dołu, a jeśli skrzypi z tej strony, gdzie jest niżej to możliwe, że któryś zwój jest pęknięty i sprężynka do wyrzucenia, zbadaj to się dowiesz co jest przyczyną
Ostatnio edytowano 2009-03-06, 00:32 przez pirul, łącznie edytowano 1 raz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
miałem tak na oryginalnych springach. o dziwo auto stało równo najpierw skrzypiało czasem potem częściej a potem to już jak wysiadałem z auta. jak sie popatrzyło na spręzynę to niby eszystko OK. Diagnoza: peknieta spręzyna. Moja rada podnieś auto wymontuj mcpersona i sprawdź spręzynę. ja dopiero zobaczyłem co się stało po rozpięciu springa z amorem bo nawet poza autem wygladalo na ok.
tez tak miałem na seryjnych springach. Nie odczuwałem różnicy zbytnio w wysokości czy prowadzeniu, ale po przejechaniu przez dziurę, czy próg zwalniający to słychać było skrzypienie. Podczas jazdy spokój Przyczyna - spring pęknięty.