w sumie czy takie sprezone pwietrze czy takie to chyba nie jest roznica wiec tkai bitex w spraju moze byc ok. tylko na ile styknie i za ile.
Ja nawet nie rozwazalem oddania do warsztatu zreszta neidaje wogule
Jedyne co to wymiana rozrzadu byla. Wracajac do konserwacji walczylem 3 dni ale wyczyscilem wszystko co tego wymagalo polozylem jedna warstwe UNIKORU pozniej zwykla farbe i na koniec AUTO SMAR. Ta metode stosuje juz ok 5 lat od kiedy mam samochod i caly czas skutkuje , wiem ze jest troche roboty ale samemu to samemu no i taniej. Oczywiscie profile zamkniete tlyko i wylacznie sprezarka.
powiem jednak ze troche boje sie odkrecac progi ale czeba bedzie tam zobaczyc co jest grane. nie chcial bym zeby mi sie fura zlamala w pol przy np jakims lepszym manewrze na recznym hehe ale chyba tak strasznie nie jest ;]
ja bitexem wypackalem tylko tam gdzie byla rdza oraz progi nadkoli. reszta skoro dorbze trzyma to nie ruszam. jak juz pisalem warto tez zdjac listwy z drzwi bo pod nimi tez polchnie ale juz nie mam na to sily 

[/quote]
). Wiec nie obeszlo sie bez spawanka, szpachlowania i lakierowania. Progi z jednej strony jak ktos niema co robic to sciagajcie, ale mozna sie znowu zdziwic niemilo, takze czy tak czy tak trzeba to kiedys zrobic, ale pozniej jest juz spokoj
a kosztuja nie malo za kpl tych bajerow zapalcilem na 2 pary drzwi cos kolo 25zl ( ala ).
hehheUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości