Dokładka do Del Sola ?!
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-12-24, 02:07

sebas napisał(a):ale jest jeszcze tak zwany delfin który troszeczkę mi się wydaje że wystaje do przodu

jakby ktoś nie wiedział co to ten "delfin" to prosze :D

Obrazek

Visnia
Forumowicz

przez Visnia » 2009-12-24, 03:41

Zajebisty ma ten zderzak ta biała :razz: Ja chcę taki :D

Diups
Moderator

przez Diups » 2009-12-25, 14:48

Ketiw napisał(a):użytkownik adrianp02 posiadał taka dokładke pasuje bez problemu ;)
tutaj mamy solke Amerykańską, mozna sie zapytac wlasciciela czy jest taki sam jak europejska, ja mysle ze sa identyczne - http://allegro.pl/item860653778_crx_del ... ztuka.html

edit: rowniez mierzyłem dokladke od cifa 5 coupe ale nie pasowała, byla o wiele za krotka :nieok:

oryginalna z Vgena wchodzi do solki jak znalazł
chyba z 7 osób ma ją na solce
DELSLOW PROJECT
[center]Mój ulubiony cytat na tym forum skierowany do mnie to:
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-12-25, 15:07

ja mierzyłem od Civica V Coupe i nie pasowała :(
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Conrado
Forumowicz

Samochód: EH6 D16Y8

przez Conrado » 2009-12-25, 23:24

Diups napisał(a):oryginalna z Vgena wchodzi do solki jak znalazł
chyba z 7 osób ma ją na solce

To, że ludzie jeżdżą z takimi dokładkami nie znaczy, że pasowały one p&p. Albo mają je przerobione albo założone byle jak. Naciągnięte na siłę i na końcach brakuje po centymetrze. Siedem osób???? Co ty jakiś rejestr prowadzisz :rotfl2:

Dokładka od civica 5gen coupe/hb (71110-SR3-000) jest o 2,5 cm za krótka. Trzeba ją ciąć i wspawać kawałek plastiku. Wiem co piszę bo taką mam.

Natomiast dokładka od sedana (71110-SR4-000) jest za długa. O ile nie mam pojęcia. Pirul taką miał i coś przy niej kombinował. W przeciwieństwie do dokładki z coupe/hb na końcach jest zaokrąglona (wystaje do nadkola), można to zobaczyć na zdjęciach Pirula. Dokładka z coupe/hb kończy się idealnie z końcem zderzaka (oczywiście po przerobieniu :D ).

Także jeśli ktoś pisze że, dokładka od civica pasuje do solki to proszę podać numer części a nie bajki pisać.
CRX del Sol ver. Daytona + TransTop - Two Way Paradise
__2007 Modlin__2008 Nadarzyn__2009 Wieruszów__......

Diups
Moderator

przez Diups » 2009-12-26, 02:13

Chciałeś się czymś wykazać tym tekstem o rejestrze?
Jedyny jaki prowadzę to rejestr głupich szyderczych postów jak Twój wyżej
które niby mają pokazać Twoją wiedzę numerków części choćby

A gdzie chłopaku Ci napisałem że p&p pasuje?
ogarnij się....

Pasuje, skoro np Ja, Pinkie, Pirul, P@rówa, Wone i jeszcze kilka osób śmiga z tą dokładką to raczej nie wożą jej nie ponaciąganej na bokach albo gdzieś indziej
Przy podstawowych zdolnościach manualnych w ciągu 10 min można ją założyć tak by leżała jak należy.... Ale okej, załóżmy że nie pasuje - mocowania się nie pokrywają z europejskim zderzakiem del sola - faktycznie

Jedyne co nie pasuje to mocowania, ale dokładka jest w stanie leżeć tak samo dobrze jak na civicu Vgen ... Przypuszczam że większość jak nie wszystkie np z hondatech na solkach są właśnie z Vgena - ja chyba jako pierwszy na tym forum ją założyłem po przeczytaniu właśnie na hondatech że z Vgena zakładają.

ja np mam z Vgen coupe - a jak Wam nie pasuje to lepiej - mniej osób ją będzie wozić
tak też opisują na hondatech - civic 2d/coupe 92-95 ....

PS:co do rejestru, to proste że żadnego nie prowadzę, ale chyba zacznę
DELSLOW PROJECT
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]

Conrado
Forumowicz

Samochód: EH6 D16Y8

przez Conrado » 2009-12-26, 06:01

Zastanawiam się Diups czy w ogóle wchodzić z Tobą w dyskusję bo widzę, że masz problemy z wyrażaniem swoich myśli. Kilka osób już w tym wątku napisało, że dokładka od civika 5gen nie pasuje do solki. Skoro ktoś pisze, że nie pasuje to znaczy, że ma namyśli, że nie pasuje p&p.
Przytoczę jeszcze raz to co napisałeś:
Diups napisał(a):oryginalna z Vgena wchodzi do solki jak znalazł

Po pierwsze nie napisałeś od jakiej budy ma niby pasować ta dokładka.
Po drugie: skoro według Ciebie "jak znalazł" oznacza: cięcie, spawanie, szpachlowanie, szlifowanie i malowanie to nie będę tego komentował. W 10min na pewno tego się nie zrobi.
I nie wmawiaj ludziom, że dokładkę krótszą o 2,5cm da się na siłę naciągnąć na zderzak tak, żeby idealnie wyglądała. Czyli była równo z linią gdzie kończy się lakier a zaczyna czarny plastik. Polyurethan to nie condon nie rozciąga się ;) Idąc Twoim tokiem rozumowania kosz na śmieci też pasuje do solki jak znalazł, trochę się go wyklepie i już można przykręcić do bagażnika. Na zlocie w Wieruszowie były chyba 2 solki z dokładkami i sorry Panowie ale na żadnej ta dokłądka nie wyglądała idealnie.
Czy ja pisałem, że dokładka od 5gena nie nadaje się do solki??? Oczywiście, że się nadaje ale wymaga przedłużenia albo skrócenia. I to właśnie zrobiły prawdopodobie wszystkie osoby które wymieniłeś.
Przestań przechwalać się, że Ty pierwszy założyłeś taką dokładkę bo uwierz brzmi to tak jakby dziecko z przedszkola chwaliło się, że dostało cukierka.
I jeszcze na koniec: dyskutując z kimś na forum oszczędź sobie teksty typu "chłopaku", "ogarnij się". Widziałem Ciebie i twoją solkę na zlocie i takie harde teksty na prawdę nie pasują do Twojej osóbki.
Jak będziesz jeszcze chciał coś dodać to tym razem napisz konkretnie jaka dokładka od 5gen pasuje "jak znalazł" ale bez rzeźbienia. Z mojej strony EOT.
CRX del Sol ver. Daytona + TransTop - Two Way Paradise
__2007 Modlin__2008 Nadarzyn__2009 Wieruszów__......

Diups
Moderator

przez Diups » 2009-12-26, 13:25

skoro ileś tam osób pisze że nie pasuje to może ma na myśli plug&play tak? Fajnie, a jeśli ja piszę że pasuje i ileś tam osób je wozi to nie musi odrazu oznaczać że p&p - uparłeś się że tak ma pasować to takiej sobie szukaj :rotfl2: - powodzenia.
Widzę że jakimś moim fanem jesteś skoro jeszcze ze zlotu mnie kojarzysz.
Ludzie tak samo na honda-tech i na polskich porach zakładają też do solki dokładki
np z 6gena ala typer i też wchodzi bez cięcia i rzeźby ale nie plug&play, czyli co, też nie pasuje a wożą, nie? Przykre

Nie trzeba ciąć, spawać, kleić, szpachlować itd żeby ta dokładka leżała dobrze
czarna linia spod zderzaka nie wystaje nad dokładną
nie wiem jak TY to zakładałeś ale jak widać mi i kilku osobom się udało
bez klejenia i robienia masy niepotrzebnych rzeczy o których piszesz
Faktycznie może na brzegach leży z 7mm niżej niż powinna...
ale jeśli ją to skreśla przed montażem to super :)

A co do mojej osoby i tego co mi pasuje bądź nie to zajmij się bardziej sobą :)

specjalnie na Twoją prośbę chłopaku

dokładka z civica Vgen 2d/coupe pasuje jak znalazł do del sola
bez cięcia, klejenia, spawania i innych rzeczy
jedyne co to trzeba ją umiejętnie zamontować gdyż łapy dokładki nie pokrywają się ze zderzakiem
czyli jest to koszt ok 2zł za blachowkręty samowiercące z podkładką np 4,2x16
i pasuje jak znalazł ;)

dla mnie koniec dennej dyskusji - wg mnie pasuje jeśli ktoś ma podstawowe zdolności manualne i potrafi przymocować ją do zderzaka - tyle
DELSLOW PROJECT
[/center]

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-12-26, 14:12

ja mierzyłem dokładke od Civica 5 gen. i byla o jakies 4cm na krawędzi za krótka :zaskoczony: kurde a może to była dokładka od Civica V 5D ? Były w tej wersji dokładki ?
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2009-12-26, 14:45

ja zapłaciłem 20zł i mam dokładkę która idealnie pasuje do zderzaka, niestety za nisko była i się połamała :razz:

Obrazek

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-12-26, 14:58

Parówa napisał(a):ja zapłaciłem 20zł i mam dokładkę która idealnie pasuje do zderzaka, niestety za nisko była i się połamała :razz:

20 czy 200 zł ? To jest dokładka z ebaya na 100% Type R 8)

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2009-12-26, 19:02

20zł za przerobienie ;) a za dokładkę już nie pamiętam ile dałem ;)

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-12-26, 22:30

Parówa, Twoja wyglądała fajnie tylko to był jakiś mega kruchy laminat połamała się bardzo szybko.

Jak można to skończcie już dyskusję o tych dokładkach :) Kto chce jeszcze pasującą dokładkę bez żadnego kombinowania z ABSu (a dla mnie to najważniejsze) to niech się dopisuje i tyle :P

1. Prokop
2. skobel
3. sebas
4. Ketiw? hehe
5. freelanc3r
6. Zbiknieff

Ketiw, kiedy zaczniesz realizację?

Diups
Moderator

przez Diups » 2009-12-27, 01:53

Ketiw napisał(a):
Parówa napisał(a):ja zapłaciłem 20zł i mam dokładkę która idealnie pasuje do zderzaka, niestety za nisko była i się połamała :razz:

20 czy 200 zł ? To jest dokładka z ebaya na 100% Type R 8)

to nie ebayowa tylko allegrowa u Parówy :)
i faktycznie wzór typer z 6gena

Ketiw ogólnie kupujesz jakąkolwiek z allegro, wieziesz do gościa od spawania plastiku
i za 20zł Ci ją przedłuży o tyle ile trzeba i masz pasującą 100%
DELSLOW PROJECT
[/center]

Visnia
Forumowicz

przez Visnia » 2009-12-27, 15:42

Czyli rozumiem, że na taką dokładkę nikt nie reflektuje? :)
http://img189.imageshack.us/i/2221crxdelsoltuning.jpg/

Poprzednia strona   Następna strona