DEL SOL a TUBA Bass????
Coś dla crxowych audio

Gawend
Forumowicz

przez Gawend » 2011-09-24, 21:20

zbiknieff napisał(a):
Gawend napisał(a):a ja dalej twierdze ze lepiej jest kupic coś malego i wsadzic do auta niz trabic basem w bagazniku

Lubie "czarne" rytmy i BAAARDZO niski i głęboki bas... co jest bardzo ciężko osiągnąć bez 12" w Bass Reflex'ie... Obecnie mam wsadzonego suba 12" w bagażniku i daje rady, ale chce żeby oprócz efektu dźwiękowego jakoś to wyglądało ;) ...chyba pomyślę nad wykorzystaniem tej przestrzeni koła zapasowego... ;)

Glosnik nie musi byc duzy :) i czarne rytmy mozna sluchac na mniejszych ale wcale nie slabszych a nawet mocniejszych glosnikach wiec srednica przy takim amatorskim graniu jak w naszych hondach bo do profenalizmu daleko nam .. nierobi duzej roznicy. Głosniki sa rozne male mocne male słabe duze mocne i słabe . Ja mam wzmacniacze przy fotelu z tyłu i suba w bagazniku ale niemam półki wiec granie wali bezpośrednio w kabinie jak załoze tylko połke z mdf to siedząc na miejscu kierowcy słyszę ewidentną rónicę. Subek mam Hifonics nienajgorszy sprzęt ale jak wali do kabiny to przykręcony prawie do zera bo wiecej nie trzeba podbijać. Zgadzam sie ze duzo instalacji jest robionych w bagazniku ale czy w autach gdzie bagaznik i kabinę dzieli blacha ? a moze własnie bassreflexy prowadzone sa do kabiny bo juz widzialem takie rozwiazanie Ja w baganiku dawno juz nic nie ustawiałem bo pełne sterowanie mam z radia czyli hz podbicie wyciszenie suba itp nawet polaryzacje suba.
Sam lubie jak basik podbija muzyczke ;) wymyślmy złoty środek
Alarmy, Centralne Zamki, Blokady Zapłonu, Czujniki Parkowania ,Radia, Głośniki, MONTAŻ SERWIS
forum/viewtopic.php?t=30961&postdays=0&postorder=asc&start=0

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2011-09-24, 21:45

sebas,taki tekst "W dupie byłeś i gówno widziałeś za przeproszeniem i bez urazy" to sobie odpuść , sub w zamkniętym bagażniku montują niepełnosprytni z Bolidów Młodzieży Wiejskiej jak dla ciebie BMW E 30 Ktoś kto montuje suba chce mieć bas -jakikolwiek-poto się go montuje.Muza ma być w aucie, a w bagażniku zapasowe koło i klucze żeby je zmienć mówię o Del solu -to dla tych co nie czytają całych postów :rotfl2:

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2011-09-24, 21:59

Vincent, Ty za to wykazałeś się kulturą, wiedzą i polotem...
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2011-09-24, 22:02

[quote="Dawca44"]Ty za to wykazałeś się kulturą, wiedzą i polotem...[/quote

A ty kompletną niewiedzą o CAR AUDIO :)

[ Dodano: 2011-09-24, 22:04 ]
[quote="Dawca44"]Ty za to wykazałeś się kulturą, wiedzą i polotem...[/quote

A ty kompletną niewiedzą o CAR AUDIO :)

i dobrze bybyło żebyś nie doradzał jak nie masz o tym kompletnego pojęcia :)

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2011-09-24, 22:20

Dźwięk z tuby w bagazniku del sola jest bardzo dobrze słyszalny w kabinie i robi ogromną różnice! Wiem z własnego doświadczenia.

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2011-09-24, 22:24

Damian mam wozić ZEUSA w bagażniku?to żart? :)

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2011-09-24, 22:33

To co masz wozic i gdzie to twoja osobista sprawa i nie za bardzo mnie obchodzi jeśli mam być szczery. Wracając do wątku tematu staram się odpowiedzieć autorowi bo jakby nie było troche zboczyliście z tropu... Ja dobrałem taką tube żeby: 1. Weszła w bagażnik. 2. Można było bez przeszkód chowac dach. 3. Zachować wolnego miejsca w bagażniku więcej niż 50%. :D Tyle ode mnie.

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2011-09-24, 22:41

I nie przeszkadza ci że muza gra w zamkniętym bagażniku? przecież tam nikt nie jedzie ,muza jest dla ciebie-to proste .Wystarczy porozmawiać z ludzimi od Car audio i wytłumaczą ci że nawet odpowiednie ustawienie głośników ma decydujące znaczenie-chodzi o fale dżwiękowe,nie powinne być ustawiane tak sobie :)

[ Dodano: 2011-09-24, 23:01 ]
A tak nawiasem mówiąc prosze zajrzeć do tzw działu AKUSTYKA.i tu przyznam Gawend ma w 100% rację-pokój itd widać wyniósł coś ze szkoły.macie internet więc polemika kto gdzie chce jest zbędna bo dla "znawców i fachowców"sub będzie grał pod przednią maską :rotfl2:

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2011-09-24, 23:21

Szczerze to przeszkadza mi tylko podskakująca i telepiąca się od basu antena radia. :) Szczególnie słyszalna gdy mam otwartą tylną szybę, z którą lubie tak jeździć. Tak jak mówiłem gdy miałem wyłącząną tube z różnych przyczyn to czułem jakbym miał o połowe mniej mocy muzycznej w aucie. Sam się dziwiłem, że różnica jest tak duża, ale jest. Mimo że mam jedynie tube blaupunkta żadna rewelka, to jestem bardzo zadowolony z mojego grania w aucie. Widocznie nie jestem super wymagający. Ale nie takie było pytanie. Pytanie było czy tuba w bagazniku coś daje bo bez tego jest sucho. Odpowiedź to tak daje i to bardzo dużo. Pozdro:)

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2011-09-24, 23:27

Cieżko widzę wytłumaczyć

http://www.roj-bus.pl/akustyka-w-samochodzie.html

:) Ludzie ,wystarczy poszukać wszystko jest opisane,to nie ma wystarczyć .Kupując głośniki wzmak,sub,kondek trzeba oczekiwać rewelki,chyba że motujesz by było dla lansu :razz:

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2011-09-24, 23:30

Vincent jaki lans?? Ja nie mieszkam na wsi...Proponuje poprostu rozwiązanie które sam stosuje i mi osobiście odpowiada. Myśle, że skończe już dyskusje w tym temacie.

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2011-09-24, 23:37

Dyskusja zawsze jest budująca ,kliknij na link ,w bagażniku tworzysz boom box,poczytaj,i ja do niczego nie przekonuje tylko tłumaczę :)

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-09-25, 02:01

Ale z wasz sztywniaki już nic nie można pożartować bo obrażacie się jak dziewczynki w piaskownicy :rotfl: żeby nie było to też żart i wyluzujcie :P

Zrozumcie że sub w solce w bagażniku ma pełnić dopełnienie niskich tonów do zestawu zamontowanego w drzwiach. O jakiej muzyce z bagażnika wy mówicie... tam mają być tylko niskie tony i one bez problemu przechodzą do środka. Jak ktoś kiedyś zaglądał pod tapicerkę w del solu to będzie wiedział o co chodzi ;)

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2011-09-25, 09:33

sebas, Vincentowi nie przetłumaczysz. Przecież ładując subwoofer do bagażnika zmykasz w nim CAŁĄ MUZYKĘ! I na nic moja gadka, że kierunkowo to mają być rozłożone tweetery, bo grają tam "gdzie patrzą", a bas rozchodzi się wszędzie.

Nie ma co się kłócić, bo zaraz wpadnie jego kółko różańcowe z Wrocławia i nam zrobią pojazd :rotfl: :D

Jeszcze wrócę do słów Gawenda. Przyznam Ci rację w jednym punkcie. Mając taki sam sub, w bagażniku i w budzie, w budzie odczujesz go mocniej. Ale jak sam napisałeś, w budzie ustawiasz go na minimum, to w bagażniku lekko podkręcisz i efekt ten sam. A nie zawsze się da (albo ma się ochotę) ładować do kabiny subwofer(y), bo z tym większa rzeźba, skoro można go postawić w bagażniku, w skrzyni i mieć możliwość szybkiego wyrzucenia, w razie potrzeby :ok:
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

pusty24
Forumowicz

przez pusty24 » 2011-09-25, 09:55

DamianHonda napisał(a):Vincent jaki lans?? Ja nie mieszkam na wsi...Proponuje poprostu rozwiązanie które sam stosuje i mi osobiście odpowiada. Myśle, że skończe już dyskusje w tym temacie.

ale ja mieszkam na wsi :ok:

a dostales po buzi kiedys?
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!

USŁUGI BLACHARSKO LAKIERNICZE
889969661 503499363

Poprzednia strona   Następna strona