wywal klimę, mówiłem Ci już, że będziesz miał same problemy tylko przez nią, ewentualnie przerobić wężyki od niej. Co do icka to na softa napewno wystarczy. Chińczyki są już tanie i ładniej idzie je upchać.
no wlasnie .. mam cala instalacje, fabryczna klimatyzacja jest wiec nie chcialem z niej rezygnoac. sproboje jakos upchac to tam ;P
ostatecznie poprostu zdemontuje chlodnice klimy i najwyzej nie bede uzywal.. to lato przetrwalem i tamto bez klimy( nie napelniona bo 2 weze musze wymienic
czy w td04 15g z Volvo potrzebuje restryktora? zajrzalem w otworek z gwintem od oleju i jest tak jakby taka kropka.. otworek okolo 2mm
ale czy to jest to?
na 100% jest ? bo nie wiem jak go zrobic.. dac waz do zakucia( na miejscu chyba maja materialy) dobrac pasujacy gwint potem zaspawac rurke i przewiercic?
a weze od wody wystarczy zacisnac, nie ? nie trzeba zakuwac ?
robraf napisał(a):kurde.... jak zamontowac turbine przy klimatyzacji.. zdjaclem kolektor i wszystko ledwo ledwo sie miesci no i przeszkadza trohe jedna rura aluminiowa od klimy..ta miedzy chlodnicami
z kroccem juz wiem jak zrobic ( podlaczyc pod trojnik podlaczany do blow offa )
czyli tego weza od splywu nie zakuwac? zacisnac go opaskami metalowymi?
myslalalem ze trzeba koniecznie zakuc bo moze olej rzadzi sie swoimi prawami i bedzie chcialo sie rozszczelnic xd
kupie taki waz gumowy do oleju i temperatur na allegro?