Dawid , też rozebrałem trochę tych silników i na pierwszy rzut tego nie widać, ale to tak sobie tam skromnie podcieka... to najprostrze miejsce do wymiany, potem idzie się w trudniejsze miejsca
Dokładnie, mam rexa z silnikiem d16a9 i powiem, że od pół roku również myślałem, że zaczęła mi przepuszczać tam na rogu przy skrzyni biegów uszczelka pod głowicą, ale dopiero teraz jak zaczęło więcej lecieć zauważyłem że to wyciek spod tego czujnika wałka rozrządu, a wszystko ścieka tam na dół i dopiero tam widać.
Mam pytanie do Was, czy podany wcześniej przez Dex p/n oringu:
OEM 30110-PA1-732 26.4X3.1 to jest właśnie do tego czujnika wałka, czy do aparatu zapłonowego. Bo ja na 100% potrzebuje wymienić ten od czujnika wałka. Podajcie p/n proszę, najlepiej zamówić go chyba normalnie w ASO Hondy?
Dla potomnych potwierdzone w ASO Hondy. Ten sam o-ring jest zarówno do aparatu zapłonowego w D16A9, jak i pod czujnik pierwszego cylindra: OEM 30110-PA1-732 26.4X3.1
badam, zawsze zakładam najzwyklejsze oringi i jeszcze żaden nie ciekł. W mojej solce od remontu silnika jeździ taki najzwyklejszy już 4 lata, aparat był ściągany kilka razy i nic nie cieknie Silikonu się tam nie używa - to grzech.
badam, to jest to samo co w każdym sklepie motoryzacyjnym miałem taki oring i faktycznie wyjąłem i włożyłem kilka razy aparat i wszystko działało bez problemu na tym samym oringu. więc sprawdzone.
heheh pomógł tez by się przydał