pusty24 - profi blacharz i lakiernik

Małek
Forumowicz

Re: pusty24 - profi blacharz i lakiernik

przez Małek » 2015-08-07, 20:39

nie chce nikomu podpowiadać źle i robić w koło dupy ale ja miałem taką samą sytuacje... ale nie z pustym.
przyjechał młody z mała zabawka to go kasujemy normalnie a robimy gówno. po dwóch latach mój lakier wygląda lekko mówiąc fatalnie.
swoją sprawę musiałem załatwić sądowo bo co chłopak 27 lat może "profesjonaliście" w wieku 33, zwrócić uwagę ze coś jest źle. Nieee bo go będzie straszył... sprawa zakończyła się tak ze lakiernik płakał w sądzie bo musiał oddać kasę za malowanie 4700 plus około 1000zł za zniszczone elementy.
wiec lepiej się dogadajcie bo sądzę ze pusty nie ma zarejestrowanej żadnej firmy a w takim przypadku zgłoszenia sadowego skarbówka wjezdza pierwsza i jedzie kara w bardzo duuuuuużych kwotach, opłata za sprawy strony przegranej a tutaj ja osobiście wiem kto wygra ;) wiec na miejscu lakiernika żeby dzieci przez najblizzsze 5 lat mogły jeździć na wakacje zabrał bym tego reksa, właściciel rozebrał by go do zera, lakiernik wziął szlifiere i napierdalal bym go do golasa wyprowadził wszystko i połozył jedna piekna warstwe podkładu, ze 4 koloru i klar.
Bo jeżeli się nie chce zrobić czegoś profi to się tego nie robi i się odmawia.
dla przykładu: Pracuje jako fizjoterapeuta i wiem ze nie umiem nastawiać kręgów w odcinku szyjnym to nie łapie kolesia bo będę miał 100zł i nie lamie mu kręgosłupa i później mowie rodzinie " sory ale ja nie skończyłem tego kursu"
Bierzcie odpowiedzialność za swoje naprawy itp i róbcie to tak jakbyście robili sobie :) a jak nie umiecie to nie podejmujcie sie :)
Małek - Siedlce
moje ED9

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2015-08-07, 20:56

Z tego co mi wiadomo ma byc nastepna seria foto wiec bedzie widac co i jak
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

ptyk05
Forumowicz

Samochód: Honda CRX ED9

przez ptyk05 » 2015-08-07, 20:57

A druga strona medalu jest taka, że chciałeś to auto opchnąć za 14 tys zł i w aukcji również nie było napisane, że jest spitolony lakier :) szukałeś głupiego
Dopiero nagłośniłeś sprawę jak zrozumiałeś, że ciężko będzie znaleźć jelenia na takie auto :)

pusty24
Forumowicz

przez pusty24 » 2015-08-08, 13:06

to ja nagłosniłes ten bajzel ;]
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!

USŁUGI BLACHARSKO LAKIERNICZE
889969661 503499363

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2015-08-09, 12:54

Kazdy niech pokaze od siebie i bedzie super ;) kazdy ma troche racji jak w kazdym wypadku ale kompromis jest konieczny :)
Małek - Siedlce
moje ED9

robert.pajdzinski
Forumowicz

przez robert.pajdzinski » 2015-08-13, 23:58

Lakierem do paznokci mojej ciotki bym to lepiej pomalowal. Ja pier... jak mozna zrobic cos takiego... a jezcze za to zaplacic. Ja bym bez slowa zajebal w mordę temu typwi jakbym zobaczyl co zrobil z moim "wymarzonym" autem ...

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2015-08-14, 01:24

To dlaczego nie wyjebałeś temu mechanikowi który spawał Ci koło pasowe . Raczej nie wypowiadaj się na tematy które nie ogarniasz . Mechanikę większość tutaj nie ogarnia i sam dobrze o tym wiesz . Robią remont za 2k i potem piszą , mam problem . Z blacharką i lakierem też jest podobny problem . Tego złoma osobiście pociął bym . jakim cudem miał przegląd rejestracyjny . Ludzie , to jeżdżąca trumna . Ratowanie tej budy to na spokojnie10k i jeszcze frajera trzeba znależć ,żeby motał nowe elementy karoserii . Lakier w komorze 5-6 k . Generalnie nie opłaca się , bo dojdzie mechanika i to nie jest żaden klasyk , żeby pompować taką kasę

DIAMENCIK
Forumowicz

przez DIAMENCIK » 2015-08-14, 02:03

Vincent , dziwię się że dajesz wciągnąć się w polemikę z kimś kto remontuje silnik kilka miesięcy , radzi się Ciebie i sadzi się jakby był fachowcem .
Pusty24 staraj się przy CRX-ie Bogu , bo to też mój kolega z naszej grupy i wiem że nie żałuje kasy na rexa .
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

http://www.youtube.com/watch?v=fk07iMd6N10&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=R-CrNyii9zE&feature=plcp

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2015-08-14, 02:16

Generalnie jestem mile usposobiony do ludzi którzy maja zajawkę i pomysł na swoje autko , ale jak czytam wypowiedzi ludzi którzy nie maja pojęcia o odbudowie auta , to sorry ale trzeba im zwrócić uwagę , że szkłem dupy się z oszczędności nie podciera. Lepiej zezłomować niż pchać się w koszty . Sama kasowłaś del sola forumowego który był w dużo lepszym stanie blacharskim . . To nie żaden żal , złom ma trafić na złom . Nie ma litości , bo potem w prasie piszą kierowca 20 lat jadący Hondą zginął .

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2015-08-14, 09:12

Ale nikt nie ma tu pretensji o zrobienie blachy tylko o lakierowanie, kase w auto idzie kladac w nieograniczonych ilosciach to normalne zalezy na co kogo stac ale tez powinen byc ktos kto ma wiedze na takim poziomie by przedstawic wlascicielowi sens tej roboty czy jej bezsens skoro auto bylo na zlom trza je bylo polecic sezlomowac a nie brac sie za robote i jeszcze rz napisze ze nikt nie dziwi sie ze blache zrobiono w tym aucie ( a po fotkach wychodzi ze powinnismy ) ale o to jak z dupy polozono lakier, bo to ze one bylo jak zlom i sie tak samo polozylo lakier na aucie bo po co sie strac, to dla mnie marne wytlumaczenie
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

Tomas
Forumowicz

przez Tomas » 2015-08-14, 13:44

Vincent nie wiem dlaczego przyjebałeś się do tej kabiny skoro kabina tu nic nie zmieni,bo nikt tu nie czepia się muszki na lakierze lecz o sposób lub właściwie brak przygotowania auta do lakierowania nie wspominając o samym lakierowaniu,cena za blacharkę jest też mocno przesadzona

orzech007
Forumowicz

Samochód: CRX EE8

przez orzech007 » 2015-08-14, 21:03

Dalsza dyskusja to chyba sensu nie ma :) Ja od siebie dodam tyle jakby ktoś mi tak prysnal auto to byłaby to jego ostatnia praca w tej dziedzinie :( Zero skrupułów, hajs się zgadza to robota ma być zrobiona profi :) To nie sztachety ogrodzeniowe ze je sobie drewnochronem przelecisz na odpierdol ;) Nie potrafisz lepiej nie rób usługi bo kolega 4k też spod ziemi nie wziął a musiał ciężko pracować jak każdy z nas co pcha kasę w stare auta i nie tylko;)
Części EE8/EE9

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2015-08-15, 02:54

Dlaczego koniec ? większość z was nie próbowała Mig-iem pospawać rdzy do rdzy :-) Jeszcze chwilę , to zacznę uważać pusty 24 za cudotwórcę , ze starczyło mu na pędzel . Pomyślcie lepiej , że właściciel wystawiał za 14k takie padło . Któryś z was kupiłby połatany złom za taka kasę ? Sami dopowiedzcie sobie co myślę o takim człowieku . Prawdziwa odbudowa polega na wymianie elementów . To nie jest jakaś bajka , kasowałem chwilę temu po strzale w dupę solniczkę , naszą forumową . Odbudowa nie opłacała się , poszła na złom , części wystawia kolega z klubu .Życie i przyjmijcie to na klatę . Żaden z zainteresowanych nie napisał , że miało być profi , a profi to komora . Znam ceny , bo codziennie siedzę przy jakiejś Hondzie i nie mów że 10 K to zmyślona cena , gdzie płyta podłogowa nie trzyma się budy , bo to świadczy o nie znajomości tematu .Tego też pociąłem viewtopic.php?f=41&t=70343&p=635957#p635957
Takich i innych mam kilka na sumieniu , więc niech do was dotrze , że wiem co piszę

orzech007
Forumowicz

Samochód: CRX EE8

przez orzech007 » 2015-08-15, 10:31

Po pierwsze jak nie było do czego spawac to na cholerę podjął się roboty? .Po drugie ludzie bez komor kładą dobrze lakier a tu robota jak widać jest z dupy.Roznica jest taka ze ja np nigdy lakiernikiem nie bylem i nie bede a pusty jest chociaz nie, uwaza sie za takiego ;) Najgorsze jest to ze forumowicze mysla ze koles z forum to zrobi na glanc a to w 90% gowno prawda z reezta sam moge tu feedback zrobic kilku użytkownikom którym osobiście bym koła nie dał napompowac. Morał taki ze znalazł jelenia na kasę i odwalil fuszerke.Zastanawia mnie fakt czy ten temat jest klepany bo jest czy się jakoś dogadujecie?
Części EE8/EE9

Wenega
Forumowicz

przez Wenega » 2015-08-15, 10:54

no właśnie Vincent, róznica polega na tym, że Ty byś się za to nie wziął, a pusty24 zobaczyła kasę i jak typowy Mirek handlarz powiedział: "Zrobimy panie!" (dobra niby przekonywał że nie ma sensu robić ale i tak zrobił). I zrobił jak umiał najlepiej.. a że nie umie (bo przecież lakiernikiem nie jest), to wyszło jak wyszło.. I Zgadzam się z Tobą Vincent, że ktoś kto się zna i ceni swoją wiedzę i umiejętności nie powinien robić takiej rzeźby.. ale to już jest historia na zupełnie inny temat.
ED9 by Wenega
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=62748

Poprzednia strona   Następna strona